Våra hundar

TIKAR

EE CH, SE UCH, RLD N Fjällfarmens Pralin
HD: C
ED: 0
Ögon: UA (12/10-20)
prcd-PRA: Fri (A)
Pompes: Fri (A)
Född: 2015-02-27
SE22686/2015

Pralin är vår busiga lilla tjej som är full av energi utomhus men en riktig nallemaja när vi kommer in till soffan. Hon är en väldigt påhittig tös och löser problem på sitt eget sätt! Denna lilla tjej är otroligt lättlärd och tävlar i rallylydnad. Sommaren 2017 klarade hon nybörjarklassen och fick sin första titel: RLD N. 

Det har även gått bra för Pralin i utställningsringen. Hon har 21st Excellent , 13st CK, 3st CERT i Sverige, 1st CERT i Estland och 1st CACIB (internationellt cert) i Estland. 

På My Dog 2016 vann hon juniorklassen med Excellent, CK och slutade sedan som 4:e bästa tik, endast 10 månader gammal! Detta toppade hon sedan i Borås 2016 där hon vann juniorklassen med Excellent, CK och sedan slutade som 3:e bästa tik utav 34st tikar! Pralin fick sedan sitt första CERT i juni 2017 på SKK's utställning i Norrköping. I augusti 2017 fick pralin sitt 2:a CERT i Sverige och reste även till Estland. Där erhöll hon både ett CERT och CACIB (ett internationellt cert). Efter Pralins första valpkull erhöll hon äntligen sitt tredje och sista CERT i juni år 2019 och blev därmed svensk och estnisk utställningschampion! 

Pralin är mamma till kennelns A, D, F och I-kull. Vi är oerhört tacksamma över att hon har gett oss dessa underbara valpar! Många uppfödare omplacerar en tik när de inte längre kan gå i avel men det har vi inte hjärta att göra. Hon kommer stanna kvar hemma och leva ett gott pensionärsliv tills hon vandrar över regnbågsbron. Vår älskade nallemaja! 

Om Pralin fick välja vad vi skulle göra en dag skulle hon vilja busa med sin bästa kompis Nix. Han är också en finsk lapphund och de har träffats minst en gång i veckan sedan Pralin var 8 veckor (Nix var då 10veckor).


Bernadett Nezkrotná Markýza 
"Saga"
HD: A/B
ED: 0
Ögon: UA (16/3-23)
prcd-PRA: Fri (A)
Pompes: Fri (A)
DM: Fri (A)
Född: 2017-11-15
SE21274/2018

Saga är kennelns tillskott från Tjeckien! Vi flög ner till Prag och hämtade henne i mars år 2018. Hon är ett riktigt energiknippe och vi tror att hon blir ett perfekt tillskott till kenneln! 

Ja hur i hela friden ska man beskriva Saga? De som har träffat henne förstår vad jag menar.. Jag har aldrig någonsin mött en finsk lapphund som Saga och jag är helt övertygad om att vi aldrig någonsin kommer att få en hund som Saga igen. Hon är den absolut gladaste hunden jag någonsin har träffat. Det spelar ingen roll att man är arg för att man har tagit henne på bar gärning med att tugga sönder våra nya skor. Hon står ändå där och viftar på hela rumpan (ja hon viftar inte bara på svansen utan på hela bakänden!) och man kan inte låta bli att börja skratta åt henne. Hon är full av glädje och energi och har ett hjärta av guld.  

Saga har haft en fin start inom utställning. Hon ställdes ut i juni 2018 och blev BIR-valp! Hon deltog även på Norrköping Nordic Dog Show i augusti 2018 där hon blev bästa junior! I juni 2019 debuterade hon i unghundsklass och vann sin klass och slutade som fjärde bästa tik! I augusti 2019 fick hon sitt första svenska CERT! Saga är mamma till kennelns E-kull och vår tjej Evie samt kennelns J-kull!World's Wildest Elegant Evie

HD: C
ED: 0
Ögon: UA (7/2-22)
prcd-PRA: Fri (A)
Pompes: Fri (A)
DM: Fri (A)
Född: 2020-07-19
SE47876/2020

Evie är från vår E-kull och därmed dotter till vår Saga. Jag har aldrig träffat en finsk lapphund med sådan energi och glädje. I hennes värld finns inga problem, bara glädje, bus och kärlek. World's Wildest Hopeful Hailey 

HD: B/C
ED: 0
Ögon: UA 8/6-2023
prcd-PRA: Ej testad
Pompes: Fri (A)
Född: 2022-02-27

Hailey är från vår H-kull och är barnbarn till vår Pralin. Precis som Pralin så är även Hailey en oerhört snäll och okomplicerad tjej. Vi är så tacksamma att vi fick denna lilla tjej och att hon föddes på mormor Pralins födelsedag gör det hela ännu mer speciell. Samerajerna's Quapaw "Qupi" 

HD: A
ED: 0
Ögon: UA 8/6-2023
prcd-PRA: Fri (A)
Pompes: Fri (A)
Född: 2022-03-21

Qupi kommer från våra vänner Lotta och Frida i Stockholm.Jag har aldrig träffat en så påhittig hund som Qupi och jag ser fram emot att träna och tävla med henne i framtiden!

Qupi debuterade i utställningsringen på My Dog 2022 endast 9 månader gammal. Hon vann juniorklassen av 12st juniortikar trots att hon var yngst av dom alla och slutade sedan som fjärde bästa tik av 84st anmälda finska lapphundar!!  

World's Wildest Impressive Ivy
HD: A
ED: 0
Ögon:Ögonlyses hösten 2023
prcd-PRA: Fri genom arv 
Pompes: Fri genom arv 

Född: 2022-10-09

Ivy är från vår I-kull och det var Pralins sista kull. Vi är väldigt tacksamma över att vi fick denna fina dotter efter Pralin och Bentley. Ivy är en väldigt mysig tjej och älskar att gosa!


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

HANAR


HtM I Nikkibell's Handsome Dustin

Född: 2011-03-12
Ej i avel pga. dåliga höfter

Dustin är en underbar kille med ett stort hjärta. Han är den klokaste hunden vi någonsin träffat och han läser sin matte och husse som en öppen bok. Han är en mycket påhittig kille och vi förvånas om och om igen hur smart han är.

Hans absoluta favoritsyssla är nosework och han jobbar snabbt och effektivt! Under hösten 2015 genomförde vi ett godkänt doftprov och kommer förhoppningsvis debutera i NW1 under år 2018! Under sommaren 2017 debuterade i Dustin i HtM och erhöll 3st kvalificerade resultat ruskigt fort och fick därmed sin första titel: HtM I! Det var hans första titel med definitivt inte hans sista!
Dustin är utställd några gånger med bl.a CERT, CACIB och reserv-CERT.

Dustin går tyvärr inte i avel pga. dåliga höfter men han stannar självklart hos oss på kenneln. Han förblir vår underbara lekfarbror då han fullkomligt älskar valpar.

Om Dustin fick välja vad vi skulle göra en dag så skulle han vilja träna nosework och busa med husse i trädgården!